Keikalle tai konserttiin lähtiessä mielessä voi pyöriä monia kysymyksiä, varsinkin jos ei ole aiemmin käynyt suuren maailmanluokan yhtyeen keikalla. Monet ulkomaiset suuret bändit heittävät maailmankiertueita, ja moni yhtye pysähtyy myös Suomessa. Hartwall -areena Helsingissä on suosittu keikkapaikka, jossa oman settinsä ovat käyneet heittämässä muun muassa Metallica, Iron Maiden ja monet muut suomalaisten suosikit.

Mitä keikalle lähtiessä sitten tulisi ottaa huomioon, jotta varmistetaan hyvä musiikkielämys? Lue alta parhaat vinkit, joilla pärjäät keikalla kuin keikalla.

Saapuminen kohteeseen

Ota hyvissä ajoin selvää kuinka pääset perille esimerkiksi jäähallille, jos keikka pidetään siellä. Millaisella aikataululla joukkoliikenne kulkee sinne, tai pääseekö bussilla tai raitiovainulla ylipäätään ollenkaan perille? Jos päätät mennä paikalle omalla autollasi, niin ota selvää mistä löytyvät lähimmät parkkipaikat ja paljonko ne maksavat. Jos olet saapumassa paikalle kokonaan toiselta paikkakunnalta, niin varaa ajoissa mahdolliset matkaliput ja jätä jonkin verran pelivaraa aikatauluun.

Juna tai lentokone voi usein olla myöhässä, joten kannattaa välttää esimerkiksi junaa, joka on aikataulun mukaan vain tuntia ennen perillä ennen keikan alkua. Jos keikka on illalla niin olisi hyvä saapua paikalle jo aamupäivällä, tai jos pystyt yöpymään kaverin luona niin aina parempi jos voit saapua paikalle jo edellisenä päivänä.

Tarkista myös hyvissä ajoin alueen kartta, jotta tiedät mitä kautta pääset sisään esimerkiksi jäähalliin. Useimmiten kannattaa suosia joukkoliikennettä, koska suuren keikan lähialueilla on yleensä ruuhkaa. Varustaudu mukavilla vaatteilla ja kengillä. Esimerkiksi converse tennarit ovat hyvä valinta.

Keikalla

Yleensä keikan järjestäjä on antanut etukäteen listan keikalle mukaan sallittavista esineistä. Esimerkiksi teräaseita ei ole luvallista tuoda mukana, ei myöskään järjestelmäkameroita. Keikalle kannattaa ottaa mukaan varalta korvatulpat, koska joskus äänentoisto on varsin isolla. Lisäksi on hyvä olla vaihtopaita, huulirasvaa ja tietysti rahaa ja joku maksukortti. Käteistä on hyvä varata mukaan jonkin verran, koska maksukorteissa saattaa olla ruuhkaa ja on ikävä jos et saakaan ostettua ruokaa tai juomaa keikkapaikalla.

Kun olet saapunut keikkapaikalle niin on hyvä selvittää missä sijaitsevat wc-tilat ja ravintolat. Jäähalleilla on yleensä useitakin ravintoloita, joista jokaiselle löytyy varmasti jotain. Hintataso on kuitenkin yleensä korkeampi kuin muualla, joten jos mahdollista, niin syö ennen keikalle saapumista.

Etsi ajoissa oma paikkasi, voit jopa käydä katsomossa tarkistamassa missä oma paikkasi sijaitsee ja lähteä sen jälkeen hakemaan juomista tai syömistä mikäli keikan alkuun on vielä aikaa. On paljon mukavampi lähteä omalle paikalleen, kun tietää jo suunnilleen missä se sijaitsee ja mistä sinne pääsee. Juuri ennen keikan alkua kulkuväylät saattavat ruuhkautua, joten varaa myös paikalle siirtymiseen riittävästi aikaa.

Keikan jälkeen

Kun keikka sitten on ohi, niin sekä jäähallin sisällä että ulkopuolella saattaa esiintyä pahojakin ruuhkia, kun kaikki katsojat lähtevät liikkeelle yhtä aikaa. Voit tilata taksin etukäteen, jolloin poistuminen hoituu aika näppärästi. Voit myös käyttää julkisia kulkuvälineitä, jotka toimivat yleensä paremmin kuin oma auto.

Kun poistut, niin tarkista että kaikki tavarasi ovat mukana eli rahat, puhelin, laukku ja niin edelleen. Keikkapaikkojen löytötavaratoimistot nimittäin pullistelevat tavaraa aina keikkojen jälkeen. Jos mahdollista, niin älä sovi heti keikan jälkeen mitään menoja koska aikataulut ovat yleensä vain suuntaa antavia.