Musiikki on yksi maailman suosituimmista harrastuksista, ja se voikin olla todella rentouttavaa ja palkitsevaa. Samalla se voi olla ajoittain myös turhauttavaa. Harrastuksesta ei kuitenkaan kannata luopua väliaikaisen turhautumisen vuoksi. Varsinkin aloittelijoilla on hankalaa pitää harrastuksesta kiinni, sillä esimerkiksi jonkin instrumentin soittamisen opettelu on melko työlästä puuhaa, ja se vaatii paljon harjoittelua. Mutta miksi kannattaa aloittaa musiikin harrastaminen? Kerrotaanpas siitä hieman lisää.

Harrastuksen aloittaminen

Musiikki harrastuksena on hyvin laaja. Jos harrastaa musiikkia, niin sillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi kitaran soittamista, laulamista, miksausta, tuottamista, tai vaikkapa ihan vain musiikin kuuntelua ja tutkimista. Ensiksi siis pitää miettiä missä määrin haluaa musiikkia harrastaa. Jos haluaa vaikkapa opetella soittamaan rumpuja, niin silloin pitää olla välineet soittamiseen, ja mahdollisesti käydä vaikkapa ihan soittotunneilla jossa voi opetella soittamaan opetuksen alaisena.

Jos taas haluaa vaikkapa vain oppia lisää musiikista, niin voi kuunnella musiikkia, ja lukea siitä kirjoista tai internetistä, tai vaikkapa katsoa aiheeseen liittyviä dokumentteja tai elokuvia. Kuten aiemmin mainittiin, musiikki on hyvin laaja aihe, ja kaikkea ei ihminen edes pysty oppimaan elämänsä aikana. Mutta tärkeintä olisi löytää se itselle sopiva harrastuksen eräänlainen muoto, jonka kautta voi harrastaa musiikkia.

Harkinta kannattaa

Soittimien opettelu on samaan aikaan helpoin ja vaikein muoto. Soittimien soittamisesta löytyy valtavasti tietoa, kuten esimerkiksi videoita, jossa opetetaan soittamaan kitaraa tai jotain muuta soitinta, ja myös nettisivuja sekä myös palveluita on olemassa, jotka helpottavat taakkaa.

Samaan aikaan kuitenkin soittimen opettelu on todella vaikeaa, sillä se vaatii todella paljon työtä ja toistoja, että siinä voi kehittyä. Ennen kalliin soittimen ostamista kannattaa siis miettiä todella tarkkaan, että onko varmasti valmis aloittamaan harrastamisen, ja onko harrastamiseen aikaa. Mutta jos päättää ostaa jonkin soittimen, niin kannattaa pysyä siinä kiinni, sillä soittaminen on todella hauskaa, palkitsevaa ja rentouttavaa sitten kun se alkaa pikkuhiljaa sujumaan.

Muista kuitenkin, että soittamisen tulisi aina olla hauskaa, ja vaikka rokkitähdet niin välillä tekevät, niin oman kitaran hajottaminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto vaikka opettelu voikin olla turhauttavaa.