Tunnistamme hyvin sen, miten monin eri tavoin musiikki voi vaikuttaa meihin. Musiikki voi rohkaista tai rauhoittaa. Mieluinen musiikki taas voi virittää juhlatunnelmaan, ja moneen kappaleeseen saattaa liittyä esimerkiksi nostalgisia muistoja. Joskus mieleen on saattanut juolahtaa myös kysymys siitä, mahtaako musiikki vaikuttaa eläimiin samalla tavalla kuin meihin ihmisiin. Voisiko esimerkiksi oikein valittu musiikki saada levottoman lemmikin tyyntymään? Tai villiintyykö jo valmiiksi raisu koira, jos se kuuntelee päivässä monta tuntia vauhdikasta musiikkia?

Asiaa ei tarvitse pähkäillä yksin, vaan sitä on tutkittu myös tieteellisesti. Tulokset ovat paitsi kiinnostavia, myös hieman yllättäviä. Moni esimerkiksi olettaa, että erityisesti klassinen musiikki rauhoittaa eläimiä. Monet myös kuvittelevat, että lemmikki innostuu juuri omistajan mielimusiikista, koska se vaikuttaa reagoivan siihen. Molemmat käsitykset ovat kuitenkin turhan yksinkertaisia. Eläinten käyttäytyminen on mielenkiintoisempaa kuin usein kuvitellaan, jos malttaa pysähtyä miettimään sitä ilman kiirettä tai ennakko-oletuksia.

Eläimet ovat yksilöitä musiikkimakunsa suhteen aivan, kuten me ihmisetkin olemme. Musiikki voi siis vaikuttaa niihin eri tavoin persoonasta ja lajista riippuen. Yhteistä on se, että musiikki, jonka tempo muistuttaa eläimen omaa sydämen sykettä, saa sen parhaiten rauhoittumaan ja rauhoittumaan. Asiaa on testattu erityisesti kissoilla ja koirilla, jotka tyyntyivät jo yhden, kahden kappaleen aikana huomattavasti. Tyytymisessä oli kuitenkin eroja yksilöiden välillä.

Kekseliäät markkinointivaikuttajat ovat luoneet lemmikeille jopa omaa musiikkia ja äänitteitä. Niiden ideana on paitsi rauhoittaa lemmikkiä, myös aktivoida sitä, kun lemmikki on yksin kotona omistajan ollessa esimerkiksi töissä. Erilaisten musiikkityylien ja -tempojen vaihtelun sopivassa suhteessa on toivottu vaikuttavan lemmikin päivärytmiin piristävästi ja lisäävän samalla omalta osaltaan virikkeitä. Yhteistä tutkimuksille ja varmasti myös monen lemmikin omistajan arkikokemukselle on tieto siitä, että mikäli musiikkia soitetaan kovalla voimakkuudella ja se on tempoltaan nopeaa, lemmikin syke nousee ja se stressaantuu aivan kuten ihmisetkin.

Tarjoa lemmikillesi parasta=====

Olipa lemmikkisi mitä lajia tahansa, haluat luonnollisesti pitää siitä hyvää huolta. Musiikin soittaminen saattaa olla yksi keino, mutta vielä merkittävämpää on se, minkälaista ravintoa ja virikkeitä lemmikillesi tarjoat. Kun luotat asiantuntijaan Zoo lemmikkiin liittyvissä hankinnoissa, voit luottaa samalla siihen, että valitset aidosti laadukkaita raaka-aineita ja tuotteita. Pitkällä kokemuksella lemmikki kauppa Zoo on pystynyt ottamaan valikoimiinsa huolella valitut tarvikkeet, jotka on kätevää ja edullista tilata netistä. Kotoa käsin myös valikoimaan on kätevä tutustua kaikessa rauhassa ja vertailla tuotetietoja oman lemmikin parhaaksi.

Kun perusvarustus on kunnossa, voit keskittyä tärkeimpään, eli viettämään unohtumattomia hetkiä karvaisen perheenjäsenesi kanssa. Laadukkainkaan ruoka voi korvata lemmikille sitä, että se saa myös huomiota ja virikkeitä: leikkiseuraa, rapsutuksia ja silityksiä sekä sopivassa suhteessa liikuntaa ja lepoa. Jokainen lemmikki on yksilö. Mitä paremmin tunnet sen, sen paremmin osaat luoda sille onnellisen elämän puitteet. Samalla opit ymmärtämään eläimen elekieltä. Se helpottaa yhteistä arkea, sillä silloin on mahdollista lukea, onko lemmikkisi jossakin tilanteessa esimerkiksi tyytyväinen, stressaantunut tai mahdollisesti jopa sairas. Vanhan viisauden mukaan omistaja on onnellinen, kun lemmikkikin on onnellinen.