Karaoke rantautui Suomeen 1990-luvun alussa Japanista. Se saavutti suuren suosion heti alusta lähtien ja on jäänyt suomalaiseen ravintolakulttuuriin pysyvästi. Asiakkaat laulavat tunnettuja pop- tai rock-musiikin hittejä vokaalittomalla säestyksellä lyriikoiden näkyessä videolla auttamaan oikeassa laulutahdissa. Suuremmissa karaokepaikoissa saattaa iltaa olla vetämässä karaokejuontaja, joka tsemppaa laulajia ja pitää huolen oikeasta laulujärjestyksestä.

Karaokekilpailut

Laulukilpailujen ohessa järjestetään eritasoisia karaokekilpailuja säännöllisesti. Yleisin kilpailumuoto on soololaulanta, mutta muitakin variaatioita löytyy. Vuosittain järjestettävät karaoken maailmanmestaruuskilpailut

kehitettiin Suomessa, jonka lisäksi alueellisia kilpailuja järjestetään eri paikkakunnilla ympäri vuotta. Vuonna 2006 toukokuussa Lordin Euroviisuvoiton jälkeen tehtiin historiaa laulamalla massakaraoken maailmanennätys Helsingin Kauppatorilla 80 000 ihmisen voimin. Tuolloin kuultiin voittokappale “Hard Rock Hallelujah”.

SingStar ja muut karaokepelit

Playstationille alun perin julkaistu SingStar on tunnetuin ja menestynein karaokepeli, josta on ilmestynyt eri alustoille yli 20 eri julkaisua. SingStarissa pelaaja pyrkii matkimaan laulettavaa osuutta mahdollisimman nuotintarkasti, josta annetaan vaikeusasteen mukaan pisteitä. Pelin saa useita eri kielisiä lisäosia tuoreimmilla hittibiiseillä ja Suomessa on julkaistu muun muassa SuomiHuiput. Nykyään uudet biisit voi ostaa ja ladata suoraan pelin kautta Sonyn omasta nettikaupasta.

Suosituimpia karaokebiisejä kautta aikojen

  • Michael Jackson – Billie Jean

Ikiklassikko, jonka kruunaa ikoninen Moonwalk.

  • Adele – Someone Like You

Adelen “helpoimpia” kappaleita laulettavaksi, mutta ei anna armoa virheille sen pelkistetyn musiikin vuoksi.

  • Madonna – Like a Prayer

Tarttuva melodia ja helposti muistettavat lyriikat ovat tehneet tästä Madonnan klassikkohitistä karaokebaarien kestosuosikin.