Bluetooth-kaiuttimet ovat vallanneet markkinoita myrskyn lailla. Sen lisäksi, että ne on erittäin helppo yhdistää mihin tahansa Bluetooth-toiminnolla varustettuun laitteeseen, niitä on helppo kuljettaa mukana lähes mihin vain. Bluetooth-kaiuttimien suuren suosion vuoksi markkinoilta löytyykin tänä päivänä valtavasti erilaisia vaihtoehtoja, jonka vuoksi haluamme jakaa tässä artikkelissa muutamia hyödyllisiä vinkkejä siihen, miten valitset itsellesi Bluetooth-kaiuttimen juuri omien tarpeidesi pohjalta.

Aseta aivan ensimmäiseksi omat kriteerit

Bluetooth-kaiuttimen valinnassa kannattaa miettiä aivan ensimmäiseksi sitä, millaiseen tarpeeseen kaiutinta lähdetään etsimään. Pyri siis ensimmäisenä asettamaan kaiuttimelle mahdollisimman tarkat kriteerit, jotta oikean vaihtoehdon löytäminen Bluetooth-kaiuttimien valikoimasta olisi mahdollisimman helppoa.

Voit esimerkiksi miettiä, tarvitsetko mahdollisimman kevyttä kaiutinta, jota on helppo kantaa mukana repussa tai laukussa. Entäpä onko pitkä akunkesto sinulle tärkeä? Aiotko kantaa kaiutinta mukana esimerkiksi rannalla, eli tulisiko sen olla pöly- ja vesitiivis? Haluatko nauttia lempiartisteistasi musiikin suoratoistopalveluiden kautta parhaalla mahdollisessa äänentoistolla? Ja tietysti tärkein – kuinka paljon olet valmis Bluetooth-kaiuttimesta maksamaan?

Tänä päivänä Bluetooth-kaiuttimia löytyy hinnoittelunsa puolesta jokaiseen lähtöön, eli voit saada peruskäyttöön sopivan pienen kaiuttimen muutamalla kympillä tai maksaa huikealla äänentoistolla ja valtavalla akunkestolla varustetusta kaiuttimesta useamman satasen.

Näin valitset itsellesi parhaan Bluetooth-kaiuttimen

Ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä erilaisia Bluetooth-kaiuttimia on hyvä vertailla toisiinsa. Vertailun avulla pystyt helposti vertailemaan eri kaiuttimien ominaisuuksia toisiinsa ja saatat myös samalla oppia jotain uutta Bluetooth-kaiuttimien toiminnoista.

Kun olet päättänyt, minkä Bluetooth-kaiuttimen haluat itsellesi, voit tilata sen helposti osoitteesta tekniikkaosat.fi nopealla ja edullisella toimituksella. Löydät valikoimasta kaikki markkinoiden suosituimmat ja tunnetuimmat Bluetooth-kaiuttimien valmistajat ja voit valita joukosta juuri omaan budjettiisi sopivan kaiuttimen – tietysti muita edullisempaan tarjoushintaan.

Kiinnitä siis huomioita Bluetooth-kaiuttimen valinnassa ainakin seuraaviin ominaisuuksiin:

1. Kaiuttimen koko

Monet uskovat, että Bluetooth-kaiuttimen äänenlaatu riippuu aina kaiuttimen koosta. Kehittyneen teknologian ansiosta monet valmistajat ovat kuitenkin onnistuneet paketoimaan laadukkaan äänentoiston ja jykevän basson myös pienempään kaiuttimeen.

Tärkeintä on toki miettiä, mihin tarkoitukseen aiot kaiutinta käyttää, sillä markkinoilta löytyy tänä päivänä myös valtavan kokoisia Bluetooth-kaiuttimia, jotka toki tarjoavat erinomaisen äänentoiston isompiinkin juhliin, mutta näitä kymmenen kilon painoisia ja puolen metrin korkuisia kaiuttimia ei noin vain omassa repussa kannella.

2. Liitännät ja kaiuttimeen yhdistäminen

Yksi Bluetooth-kaiuttimen lyömättömistä eduista on tietysti kaiuttimen helppo yhdistäminen mihin tahansa laitteeseen, jossa on Bluetooth-toiminto. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että joidenkin kaiuttimien käyttö voi edellyttää erillisen sovelluksen lataamista.

Lisäksi on hyvä tarkistaa, toimiiko kyseinen kaiutin Bluetooth-yhteyden lisäksi myös tavallisen USB- tai audioliitännän kautta, jolloin varmistat, että laitteiden yhdistämisessä ei esiinny ongelmia. Joistakin uudemmista kaiuttimista voi löytyä lisäksi myös sisäänrakennettu NFC-toiminto, jonka avulla laite saadaan yhdistettyä kaiuttimeen viemällä yksinkertaisesti laitteet lähelle toisiaan.

3. Bluetooth-kaiuttimen muut ominaisuudet

Markkinoilta löytyy tänä päivänä monilla eri toiminnoilla varustettuja Bluetooth-kaiuttimia. Vaihtoehtojen joukosta löytyy esimerkiksi pöly- ja vesitiiviitä kaiuttimia, 360 asteen äänellä varustettuja kaiuttimia, musiikin rytmin tahdissa väriä vaihtavia kaiuttimia ja pitkällä akunkestolla varustettuja Bluetooth-kaiuttimia.

Joidenkin Bluetooth-kaiuttimien kautta voit kuunnella myös radiota internet-yhteyden välityksellä. Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että joitakin kaiuttimia on mahdollista yhdistää samaisen Bluetooth-yhteyden ansiosta myös toisiinsa, minkä ansiosta onnistut luomaan suurempaankin tilaan erittäin laadukkaan ja kauas kantavan äänentoistojärjestelmän varsin pienellä vaivalla!