Poptähdet ovat suosittuja ja heidän tekemisiään seurataan jatkuvasti. Kaikki eivät kuitenkaan ole parhaita roolimalleja tavalliselle kansalle. Musiikkimaailmaa ravisuttaneita skandaaleja on lukuisia, joista alla on esitelty muutamia.

Chris Brown ja Rihanna

Vuonna 2009 otsikoissa pyöri tuon tuosta räppäri Chris Brown ja hänen silloinen tyttöystävä, poptähti Rihanna, joiden intohimoinen ja riitaisa suhde oli kaikkien puheenaihe. Lopulta paljastui, että hän Brown oli ottanut yhteen väkivaltaisesti Rihannan kanssa, josta todisteena useat mustelmat laulajattaren kasvoilla. Räppäri antoi itsensä ilmi poliisille ja hänet tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi ehdonalaiseen vankeuteen.

Michael Jackson

Michael Jackson on kiistatta yksi tunnetuimmista ja valovoimaisimmista tähdistä kautta aikojen. Vuoden 1993 kesällä tulivat julkisuuteen ensimmäiset syytökset lapsiin kohdistuneesta hyväksikäytöstä, jotka myöhemmin johtivat useaan oikeudenkäyntiin. Vuosia jatkuneet huhut ja pitkittyneet oikeustaistelut tulivat lopulta päätökseen vuonna 2005, jolloin hänet todettiin yksimielisesti syyttömäksi, mutta väittely totuudesta jatkuu edelleen. Jackson menehtyi vuonna 2009 lääkkeiden aiheuttamaan komplikaatioon.

Milli Vanilli

Tämä saksalainen rhythm & blues duo oli yksi suosituimpia esiintyjiä 1980 ja 1990 -luvulla ja he voittivat myös Grammyn. Palkinto kuitenkin otettiin pois, kun kävi ilmi, että ryhmän keulakuvat eivät itse laulaneet ironisesti nimetyllä debyyttialbumilla “Girl You Know It’s True”. Levyä myytiin miljoonia kappaleita, ennen kuin laulajat itse agenttinsa kanssa paljastivat totuuden. Duon muodostaneiden Rob Pilatuksen ja Fab Morvanin mukaan ryhmän perustanut Frank Farian huijasi heitä ja pakotti lopulta huulisynkkaukseen, jotta sopimus ei raukeaisi.