Artistin tai bändin suurin tulonlähde on edelleen keikkailu ja esiintyminen yleisölle joko festivaaleilla tai yksittäisissä tapahtumissa. Riippumatta siitä kuinka monta keikkaa on tullut vedettyä, jokainen kerta on juuri kulloisellekin yleisölle usein se ensimmäinen kosketus lempiartistiin. Kokenutkin bändi joutuu harjoittelemaan jatkuvasti live-esitystä ja kehittämään sitä eteenpäin, jotta työ maistuu vuosienkin jälkeen.

Keikat ja äänityssessiot

Säännöllinen viikoittainen treenausaikataulu pitää huolen siitä, että edistystä tapahtuu jollain tasolla riippumatta siitä, miten itse sessiot menevät. Pelkkä kappaleiden toistaminen ei kuitenkaan riitä todelliseen kehittymiseen vaan jokaiseen treenaussessioon tulee suhtautua kuin viimeiseen kenraaliharjoitukseen. Näin on valmis esiintymään missä vain ja milloin tahansa, jos yllättävä mahdollisuus tarjoutuu eteen.

Esiintymisen tarkoitus on viihdyttää

Hyvä etukäteisvalmistelu ei vielä takaa onnistunutta konserttia, mutta sen puuttuminen voi taata täydellisen flopin. Kappaleet joita esitetään, tulee luonnollisesti olla valittuna mukaan lukien mahdolliset välispiikit ja anekdootit opeteltuna, jotta esityksen rytmi pysyy hallussa. Itse show’ssa energia ja yleisön viihdyttäminen ovat ykkössijalla. Virheitä sattuu ja jos vaikkapa unohtaa lyriikat voi keksiä sanat lennossa. Artistin tulee kyetä hoitamaan tilanne kuin tilanne kunnialla kotiin.

Vinkkejä esiintyjälle

  • Jos kokematon esiintyjä hermoilee ennen esitystä, meditaatio ja kevyt liikunta voivat helpottaa tilannetta ja rauhoittaa hermoja.
  • Äänijänteiden ja kehon lämmittely keikkakuntoon ennen lavalle astumista on syytä tehdä aina, jotta laulu sujuu vaikeuksitta.
  • Tutustu esityspaikkaan ennalta, jotta tiedät mitä on odotettavissa.